Kirschner3d

Een van de belangrijkste zaken bij een inboedelverzekering is het indienen van een claim, hoe werkt dit?

Na een brand zal de huiseigenaar een schadeclaim moeten indienen zodat ze kunnen opruimen en beginnen met de wederopbouw. Branden zijn verwoestend en soms zullen huiseigenaren een kostbare fout maken tijdens en na de afhandeling van hun brandschadeclaims. De meesten zullen een brandeisensteller laten komen om hun eigendommen te onderzoeken en de schadeclaim in te dienen, maar er kunnen dingen zijn die gemist worden tijdens de eerste claim.

Een inboedelverzekering claim indienen kan behoorlijk lastig zijn

Een ding om op te merken is dat na de verzekeringsmaatschappij stuurt u een cheque en sluit de brandclaims de huiseigenaar heeft drie jaar toe te voegen aan de bestaande gesloten vordering. Dit kan gedaan worden als blijkt dat de schade niet goed is ingeschat. Om ervoor te zorgen dat u de juiste regeling voor uw brandschadeclaims krijgt, zijn hier enkele tips om u te helpen.

Documenteer de schade aan uw huis en andere gebouwen

Neem de tijd om alle schade zelf te inspecteren en te documenteren. Als de woning niet totaal verloren is, zorg er dan voor dat u foto’s maakt van de beschadigde kamers. Probeer overzichten en wat close-up foto’s te maken. Maak voordat je de kamer, hal of kast binnenkomt een overzicht. Dit helpt je om je foto’s te ordenen en welke foto’s bij welke kamer horen. Neem bijvoorbeeld met de woonkamer een overzicht, ga dan van boven naar beneden van de muren, het plafond, de deuren en de vloer.

Documentschade aan uw inhoud

De volgende stap is om terug te gaan naar elke kamer en kast om de inhoud te inventariseren. Voor alles wat schade is, inclusief kleding, schoenen, meubels, schilderijen, etc. die door de brand zijn beschadigd, zorg ervoor dat u de schade op de foto laat zien. Ja, dit gaat veel foto’s maken, maar alles moet worden gedocumenteerd om de juiste regeling te krijgen. Maak een lijst van alle inhoud die beschadigd is. Als je eenmaal de beschadigde items op een rijtje hebt gezet en de foto’s nog een keer rond laat kijken in de kamer om er zeker van te zijn dat je niets gemist hebt. Maak voor elke kamer een inventarislijst met de foto’s erbij.